PONTAJ ELECTRONIC

Avantajele sistemului

  • Creșterea gradului de disciplină în rândul angajaților

  • Eliminarea vechilor fișe de pontaj și creșterea eficientei departamentului de resurse umane

  • Posibilitatea definirii unui număr nelimitat de schimburi, concedii, delegații, excepții, pauze de masă, sărbători legale, ore de noapte, etc.

  • Contorizarea exactă la nivel de minut privind prezența la serviciu și a timpului lucrat

  • Accesul în timp real la rapoarte de pontaj (fișa de pontaj colectivă, fișa de pontaj pe departamente, fișa de pontaj individuală), precum și la listele de abateri (întârzieri, absențe, prezentă, etc.)

  • Posibilitatea generării de rapoarte statistice (medie de întârzieri pe departamente, medie de ore suplimentare lucrate, medie prezenta pe unitate sau departamente, medie de abateri, etc.)

  • Posibilitatea de pontare și evidențiere în rapoarte a diverselor activități sau calculul timpilor de lucru într-o anumită secție

  • Alte avantaje și beneficii directe și indirecte create prin customizarea individuală solicitată de clienți

Soluție profesională de pontaj electronic

COMPONENȚĂ

  • Sistem identificare angajați (cititoare carduri și/sau cititoare biometrice)

  • Centrale de pontaj cu/sau fară funcție de acces control

  • Elemente de acces control (yale, turnicheti, etc.) – OPȚIONAL

  • Software specializat cu rolul de a extrage intrările și ieșirile, iar pe baza regulilor de pontaj stabilite, să genereze fișe de pontaj, rapoarte statistice, rapoarte de prezență, etc.

Soluții pentru identificarea angajaților

TEHNOLOGIA RFID

Sistemele de identificare pe bază de carduri sau taguri de pontaj, ce folosesc tehnologia RFID, cu/sau fară proprietăți de acces control, pot fi de doua feluri:

  • Sistem RFID LF (Low Frequency) folosit pentru identificare prin prezentarea cardului, la cititor, individual, de fiecare angajat în parte prin aproprierea efectivă a cardului.

  • Sistem RFID UHF (Ultra High Frequency) folosit pentru indentificarea rapidă a angajaților. Această tehnologie permite citirea cardurilor de la distanțe mari (până la 8 metri), iar pontarea se face automat în momentul în care un angajat tranzitează zona de acoperire a cititorului.

TEHNOLOGIA BARCODE

Sistemele de identificare cu coduri de bare oferă avantajul costurilor reduse ale cardurilor precum și posibilității utilizării de terminale mobile pentru realizarea pontajului în diverse locații ce au adresa variabiala.
În funcție de opțiunile alese se poate face colectarea datelor atât în regim online cât și în regim offline.

TEHNOLOGIA BIOMETRICA

Sistemele de identificare biometrice sunt de două feluri:

  • Sistemul de recunoaștere a amprentelor este folosit pentru recunoașterea angajaților pe baza amprentelor digitale. În momentul amprentarii, cititorul identifică din amprenta elementele specifice și salvează în memoria internă un cod digital, pe baza căruia se face identificarea.

  • Sistem de recunoaștere facială este folosit pentru recunoașterea angajaților pe baza trăsăturilor imaginii faciale. În momentul înregistrării, cititorul identifică elementele specifice feței fiecărei persoane și salvează în memoria internă un cod digital, pe baza căruia se face identificarea.

CENTRALE DE PONTAJ SI ACCES CONTROL

 Centralele de acces control și pontaj electronic au rolul de a identifica local persoana prezentă la punctul de acces/pontaj și de a înregistra într-o memorie locală punctul de acces, precum data și ora la care s-a petrecut evenimentul.

  • Dotate cu o memorie internă de până la 10.000 de utilizatori, în cazul pontajului cu carduri sau până la 1500 de amprente, în cazul pontajului biometric, aceste centrale sunt echipate cu ceas de timp real și pot stoca local până la 50.000 evenimente de pontaj și/sau acces.

  • Centralele care folosesc tehnologia RFID pot lucra cu până la 4 cititoare de carduri și pot gestiona până la 4 puncte de acces sau 2 puncte de acces și pontaj.

  • Centralele care folosesc tehnologia BIOMETRICA sunt dotate cu cititor de amprente sau/și facial încorporat.

Toate centralele comunică cu aplicația software “DTM” prin intermediul interfeței de tip ETHERNET, fapt ce poate face posibila interconectarea într-un sistem de până la 255 de dispozitive, putând fi astfel configurate sisteme complexe de acces control și pontaj.

ELEMENTE ELECTRO-MECANICE ACCES CONTROL

Sistemele de pontaj electronic pot fi foarte ușor interfatate cu sisteme electro-mecanice de control acces persone sau auto.

  • Yale și electromagneți forță – aceste dispozitive au rolul de a tine o ușa clasică blocată și de a permite accesul doar în momentul în care o centrala de acces control și pontaj identifică prezența unei persoane autorizate.

  • Turnicheții – de acces persoane sunt dispozitive electromecanice gândite să împartă fluxul de persoane la unu (o singura persoana poate trece prin turnichet la un moment dat). Mai mulți turnicheți aliniați pot forma căi de trecere, fară a mai fi necesară instalarea unor bariere de ghidaj suplimentare.

  • Bariere auto – sunt dispozitive cu rolul de a permite controlul accesului auto în diverse locații pe baza validării primite de la centrala de acces control și pontaj.

SOFT SPECIALIZAT PENTRU POTAJ ELECTRONIC

MODULE PRINCIPALE

  • SECURITATE

    Are rolul de a manageria accesul de tip multi user cu drepturi configurabile de accees și operare individuală

    Pentru a permite managementul multiplu al sistemului și pentru a pune la dispoziția mai multor utilizatori accesul simultan la rapoarte sau alte informații utile aplicația DTM permite definirea unui număr nelimitat de utilizatori cărora li se poate da acces în mod controlat pe bază de parolă.

    Utilizatorii pot fi definiți cu drepturi depline sau cu drepturi și acces limitat la anumite departamente sau doar la generări și vizualizări de rapoarte. Aplicația asigură astfel doar accesul utilizatorilor autorizați la datele pe care au dreptul să le acceseze.
    Accesul se poate face în doua feluri:
    – accesul prin intermediul aplicației principale DTM;
    – accesul prin intermediul consolelor de pontaj ce pot fi instalate pe orice unitate PC ce se află în rețea cu PC-ul ce găzduiește aplicația principal și baza de date unică.

  • PERSONAL

    Are rolul de a permite gestionarea persoanelor și a departamentelor din cadrul companiei.

    Acest modul permite editarea și modificarea departamentelor companiei, introducerea subdepartamentelor (grupe, secții, etc.), cât și înregistrarea datelor despre angajați (Nume, Prenume, Departament, Funcție, Marca, CNP, Data începere contract, Data finalizare contract, Adresa de email, Telefon, Interior, Fotografie).

    În cazul utilizării unui sistem de acces control ce are deja introduși angajații, aplicația DTM se livrează cu un modul de tip PLUG-IN cu rolul de a extrage automat din baza de date a sistemului de acces control numele angajaților, departamentele, precum și evenimentele de acces de tip INTRARE/IEȘIRE, necesare realizării rapoartelor de pontaj.

    Modulul PLUG-IN face astfel posibilă utilizarea aplicației ”Dynamic Time Manager” și cu alte sisteme de acces control care inregistrestreza intrările și ieșirile într-o bază de date.

  • PONTAJ

    Are rolul de a defini și aloca, angajaților și departamentelor, pentru perioade de timp schimburi, absențe, concedii, activități, etc.
    DEFINIRE SI ALOCARE SCHIMBURI

    Principalul criteriu de realizare al pontajului îl reprezintă programul de lucru al angajaților.

    Pentru a veni în întâmpinarea companiilor care au un program de lucru standard, precum și al celor în care programul de lucru are o dinamică ridicata, aplicația “DTM” permite definirea unui număr nelimitat de programe de lucru (schimburi).

    Schimburile pot fi definite cu program strict sau program flexibil, cu sau fară ore suplimentare, cu sau fară ore de noapte, cu sau fară pauza de masa (normal, inclusa sau interioara), cu posibilitatea de rotire automata a schimburilor ciclice, cu posibilitatea de glisare a programului, etc.

    Alocarea schimburilor se poate face atât la nivel de department sau grupa, cât și la nivel de angajat. Aplicația permite de asemenea alocarea dinamică a schimbului pentru angajații care nu au un schimb definit în funcție de ora sosirii la locul de muncă.

    ABSENȚE, CONCEDII, DELEGAȚII, etc.

    Un alt criteriu foarte important pentru realizarea unui pontaj correct, îl reprezintă posibilitatea tratării situațiilor speciale. În acest sens, aplicația DTM permite introducerea unui număr nelimitat de excepții, cum ar fi: Concedii , Absențe Motivate sau Nemotivate, Delegații, Întârzieri Motivate, Zile Libere, etc.

    Alocarea acestor excepții de la pontajul normal se poate face pentru fiecare persoană în parte de către administratorul aplicației sau de către utilizatorii cărora le-a fost alocat acest drept în modul Securitate.

    Aplicația DTM permite de asemenea introducerea unui număr nelimitat de sărbători legale, atât cu caracter periodic cât și cu caracter ocazional.

  • RAPOARTE

    Are rolul de a genera rapoarte complete de pontaj, acces, prezență precum și rapoarte statistice, etc.

    Rapoartele sunt scopul final al oricărui sistem electronic de pontaj. Tocmai din acest motiv aplicația DTM pune le dispoziția utilizatorilor autorizați într-un timp scurt, rapoarte complete și diverse.

    • Aplicația generează următoarele tipuri de rapoarte:
      Pontaj Colectiv și Individual, atât la nivel de companie cât și la nivel de departamente sau grupe, cu evidențierea orelor lucrate, orelor suplimentare, orelor de noapte, întârzieri, ore de weekend, ore în sărbători legale;
    • Rapoarte complete de prezență lunară, zilnică și instantanee pe departamente sau schimburi cu evidențierea abaterilor de la program, gen: întârzieri, absențe, motivări, etc;
    • Rapoarte statistice la nivel de departamente sau individuale pe perioade mari de timp;
    • Rapoarte pe activități sau secții, precum și centralizatoare concedii, ore suplimentare, etc;

    Toate rapoartele puse la dispoziție de către aplicație pot fi exportate în format compatibil Microsoft Excel. Pot fi de asemenea exportate către softuri de salarii sau pot fi trimise pe e-mail;

    PONTAJ LUNAR

    PREZENȚĂ ZILNICĂ

    RAPORT STATISTIC DEPARTAMENTE

Discover The Future

We are a multi-disciplinary laboratory committed to focussed and efficient drug discovery.